Hapkido examen Emmeloord 2013

In Emmeloord werd op 17 december een hapkido examen afgenomen bij zowel de jeugdgroep als de volwassengroep. Er was de afgelopen weken flink getraind door de kandidaten om goed voorbereid aan het hapkido examen mee te kunnen doen. Deze voorbereiding wierp zijn vruchten af, iedereen slaagde voor de volgende band.

Jeugd

hapkido examen emmeloord 2013
Zijwaartse val
Bij de jeugdleden legden vijf personen het examen af. Liane en Roan slaagden voor de gele band, de oranje band ging naar Marguerita, Clea en Rhea. Quinty deed een proefexamen voor de rood/zwarte band. Alle hapkido onderdelen werden geëxamineerd: basistechnieken, valbreken, slagtechnieken, traptechnieken en natuurlijk zelfverdediging. Het hapkido examen werd afgesloten met een opdruktest.

Volwassenen

hapkido examen emmeloord 2013
Geslaagd
Bij de volwassenen werd het examen op een iets andere wijze afgenomen. De kandidaten werden door de zwarte banders Gosse en Marnix eerst flink door de mangel gehaald. Ze werden conditioneel op de proef gesteld en daarna volgde een ‘pressure test’. Hapkido draait per slot van rekening om zelfverdediging waarbij het belangrijk is om het hoofd koel te houden en adequaat reageren. Om beurten werd iemand aangevallen en moest dan laten zien dat hij/zij over voldoende ‘skills’ beschikte om zich te verdedigen.
Aan het einde van het examen kon iedereen nog laten zien wat hij of zij in huis had met een technische test. Ook hier werd het examen afgesloten met een extra conditionele test: opdrukken en burpees. Het zweet stroomde dan ook over de gezichten van de kandidaten toen ze hun nieuwe band in ontvangst mochten nemen. Ilona slaagde voor de blauwe band. Voor Charlie was er de oranje band, terwijl Thomas en Rik voor de gele band slaagden.

Examenfoto’s

Bij het examen van de jeugdgroep hebben we enkele foto’s geschoten, die we hier graag met jullie delen.

hapkido examen emmeloord 2013
hapkido examen emmeloord 2013
hapkido examen emmeloord 2013
hapkido examen emmeloord 2013
hapkido examen emmeloord 2013
hapkido examen emmeloord 2013
hapkido examen emmeloord 2013
hapkido examen emmeloord 2013
hapkido examen emmeloord 2013
hapkido examen emmeloord 2013
hapkido examen emmeloord 2013
Zijwaartse val
hapkido examen emmeloord 2013
hapkido examen emmeloord 2013
hapkido examen emmeloord 2013
hapkido examen emmeloord 2013
hapkido examen emmeloord 2013
hapkido examen emmeloord 2013
hapkido examen emmeloord 2013
hapkido examen emmeloord 2013
Geslaagd


chongmukwan logo wit transperant

Bij Chongmukwan wordt lesgegeven in hankimuye, een  Koreaanse manier van zelfverdediging met wortels in klassieke systemen als hankido, hapkido en hankumdo.
Bij onze vereniging staat respect voor de leerling, de leraar en de naaste voorop. Wij onderwijzen een traditionele vechtkunst met oog voor moderne ontwikkelingen op pedagogisch en sociaal vlak.
Iedereen is van harte welkom om bij ons te komen trainen.

HKD Vereniging Urk
Staartweg 36
8321 NB Urk

E: info@chongmukwan.nl
M: 06 – 14 70 28 87