Skip to main content

Voor leden

Onze vereniging organiseert naast de reguliere lessen en examens regelmatig extra evenementen. Sommige evenementen worden in samenwerking georganiseerd met andere hapkidoscholen in Nederland.

Fightmaster

hapkido medaille

Fightmaster begon ooit als een activiteit voor de jongste leden van onze vereniging. De deelnemers worden getest op techniek, snelheid, behendigheid en uithoudingsvermogen. Verspreid over een tiental onderdelen moeten de deelnemers laten zien wat ze in huis hebben. Er zijn altijd mooie prijzen te winnen.
Tegenwoordig wordt Fightmaster jaarlijks georganiseerd in samenwerking met de overige NHF scholen. Ruim 100 deelnemers doen jaarlijks aan dit evenement mee.

Strandtraining

strandtraining

Het seizoen wordt traditioneel afgesloten met een training op het strand van Urk. Trainen in de buitenlucht met de elementen van zand en water als extra obstakels zorgen jaarlijks voor veel extra trainingsplezier. Je loopt dan ook gegarandeerd een nat pak op tijdens de strandtrainingen.
Bij mooi weer wordt er op de eerste zaterdag van de zomervakantie getraind op het strand. Wanneer de weersomstandigheden echter minder zijn, dan kan de training later in het jaar worden gehouden. Wanneer de training precies wordt gehouden, wordt bekend gemaakt via de gebruikelijke kanalen.

Naar Korea

zwarte band in korea 2013

Om de twee jaar organiseert de vereniging een trainingsreis naar Zuid-Korea. Gedurende drie weken wordt er dan volop getraind in het land waar hapkido haar oorsprong vindt. De laatste twee reizen in 2011 en 2013 waren met elk ruim tien deelnemers per reis een doorslaand succes. Naast hard trainen is er natuurlijk ook altijd tijd om kennis te maken met de Koreaanse cultuur,voor veel plezier en natuurlijk lekker eten. Dagelijks wordt er gemiddeld drie keer getraind op het hoofdkwartier van de World Hankimuye Federation. Veel mensen maken tevens van de gelegenheid gebruik om examen af te leggen in Korea.

Seminars

Op een aantal momenten in het jaar worden speciale lessen georganiseerd. Eén zo’n seminar vind altijd in augustus plaats rondom de sterfdag van Myung Jae-nam, de grondlegger van onze stijl. Soms worden leraren van buiten onze vereniging gevraagd om les te komen geven. Onze leraren worden op hun beurt vaak uitgenodigd om les te geven tijdens zowel nationale als internationale seminars.

Zomertraining
Waar andere verenigingen in de zomervakantie vaak (noodgedwongen) hun activiteiten moeten staken, zorgt onze vereniging er altijd voor dat de lessen gewoon doorgaan. Wel wordt er in de zomervakantie getraind volgens een aangepast zomerrooster.
De lessen tijdens de zomertrainingen staan vaak in het teken van een thema. Soms worden de deelnemers die tijdens de zomervakantie regelmatig getraind hebben in de gelegenheid gesteld om vervroegd examen af te leggen voor hun volgende band.

NHF evenementen

Regelmatig organiseert ook de Nederlandse HKD Federatie diverse trainingen en evenementen. Vanuit de vereniging proberen we altijd vervoer te regelen om zo onze leden in de gelegenheid deel te nemen aan dan- en lerarentrainingen, seminars en de jaarlijkse NHF Games.