Skip to main content

Examens

Chongmukwan examenreglement tot zwarte band.

Hapkido

Hapkido is een zeer complete zelfverdedigingskunst. Hapkido richt zicht niet alleen op slagen of worpen, maar leert het volledige pakket van slagtechnieken, gewrichtsklemmen, traptechnieken, worpen, controle technieken en gebruik van drukpunten. 

Juist het feit dat hapkido zo compleet is, maakt het geschikt voor iedereen die zelfverdediging wil leren. Tel daar nog bij op dat juist niet de eigen fysieke kracht centraal staat, maar dat men zich leert verdedigen door de kracht van de tegenstander te gebruiken, en het is duidelijk waarom hapkido een zeer effectieve zelfverdedigingskunst is.

Van examenkandidaten verwachten we dan ook dat zij de geleerde technieken effectief kunnen toepassen.

Hankido

Meester Ko Baek-yong is tot aan zijn overlijden in 2017 de technische supervisor geweest van de Nederlandse Hankimuye Federatie. Je kunt hem gerust de vader van hankido in Nederland noemen. 

De methode van meester Ko Baek-yong is gericht op het aanleren van universele basisprincipes die in verschillende situaties toegepast kunnen worden.

Tijdens een examen dien je te laten zien dat je deze basisprincipes beheerst. 

Hankumdo

Hankumdo is een keuze onderdeel binnen ons curriculum. Met name leerlingen die ge√Įnteresseerd zijn in de Koreaanse cultuur en tradities vinden dit onderdeel interessant.¬†

De basis van onze zwaardtechnieken hebben we geleerd van wijlen meester Han Si-hwan. Deze meester was de eerste leerling van Myung Jae-nam die de zwarte band haalde. Hij gaf later les aan het Zuid-Koreaanse leger en was een expert op het gebied van wapens. Hij bestudeerde de klassieke Koreaanse methodes van zwaard

Exameneisen

Deelname aan een examen is gratis t/m de rood/zwarte band. Examens voor zwarte band en hoger worden door de World Hankimuye Federation afgenomen en daar zijn wel kosten aan verbonden.

De geslaagde kandidaat ontvangt een nieuwe band en een certificaat. Tijdens het hapkido examen is het verplicht om een volledig HKD uniform te dragen!

Alle examens zijn openbaar, dit betekent dat er altijd publiek aanwezig mag zijn bij het examen. Nodig dus gerust je familie en vrienden uit. We verwachten natuurlijk wel dat zij het examen niet verstoren.