Skip to main content

Examens

Voor het behalen van je volgende band dien je een hapkido examen af te leggen. Welke stof je moet kennen voor je volgende examen kun je hier terug vinden.

Volwassenen

Twee keer per jaar wordt door onze vereniging een moment georganiseerd waarop leden een examen af kunnen leggen voor een gekleurde band. Wat je per band moet kennen, staat uitgelegd in de exameneisen. De exameneisen voor zwarte band en hoger worden door de World Hankimuye Federation voorgeschreven.

Jeugd

hapkido examen

Voor de jeugd zijn de eisen op een andere manier verdeeld over de banden.
Jeugdleden kunnen examen afleggen voor junior zwarte band. Daarna volgt een overbruggingsperiode om examen af te leggen voor de eerste dan. De minimum leeftijd om examen af te mogen leggen voor junior zwarte band is 13 jaar.

Technieken

Alle worpen en klemmen met een foto, zodat je ze gemakkelijk kunt onthouden.

Het Hapkido examen

Deelname aan een examen is gratis t/m de rood/zwarte band. Examens voor zwarte band en hoger worden door de World Hankimuye Federation afgenomen en daar zijn wel kosten aan verbonden.

De geslaagde kandidaat ontvangt een nieuwe band en een certificaat.
Tijdens het hapkido examen is het verplicht om een volledig HKD uniform te dragen!

Alle examens zijn openbaar, dit betekent dat er altijd publiek aanwezig mag zijn bij het examen. Nodig dus gerust je familie en vrienden uit. We verwachten natuurlijk wel dat zij het examen niet verstoren.