Skip to main content

Iedereen geslaagd voor examen hapkido

hapkido worpHet was flink afzien voor de examenkandidaten, maar gelukkig was er na drie uur hard werken de beloning in de vorm van een nieuwe band. Het examen zelf stond in het teken van de praktische toepassing van het geleerde. Geen opsomming van rijtjes technieken dus, maar wel eerst een zware conditionele uitdaging en daarna veel realistische zelfverdediging oefeningen. Al met al nam het examen ruim drie uur in beslag.

Het examen begon op een bijzondere manier. Alle examenkandidaten moesten namelijk hun oude band afdoen. Amy gooit LeviIedereen werd opnieuw beschouwd als witte bander en moest zijn of haar nieuwe band verdienen van begin tot eind.

Technisch examen hapkido

Er werd dus getest op het technische niveau van de examenkandidaten en niet alleen het kennen van technieken. Toch passeerden heel veel technieken de revu. Alle traptechnieken van gele t/m zwarte band bijvoorbeeld, alle valtechnieken en natuurlijk ook heel veel cirkeltechnieken.

Dames

examen hapkido urkBij enkele leerlingen was duidelijk te merken dat ze meerdere keren per week in de dojang te vinden zijn. Ida bijvoorbeeld traint wel drie a vier keer per week. Zij mocht dan ook een band overslaan en heeft nu de rode band. Het niveau van de hele groep was goed, maar de dames doen het uitzonderlijk goed, ook Amy sloeg een band over en draagt nu de groene band.

Geslaagd

De volgende personen zijn geslaagd. Voor de gele band slaagden Chris, Ellis en Margé. Christiaan draagt nu de oranje band, terwijl Amy geslaagd is voor de groen band. Blauw was er voor Mike, Gert-Jan, Teunis en Jenny. Ida en Jacob mogen nu de rode band dragen.

Proefexamens

hendrik double kickNaast de reguliere examens werden ook proefexamens afgenomen. Een grote groep leerlingen hoopt in 2014 examen af te leggen voor de rood/zwarte of zelfs de zwarte band. Hun niveau werd ook getest. Zo kunnen de leraren zien hoe ver ze gevorderd zijn en of ze zich in mogen schrijven voor het volgende examen. Ze deden het goed, en alle kandidaten die het proefexamen hebben afgelegd, mogen dan ook volgend jaar examen afleggen voor hun volgende graad.

Lof

De examinatoren waren in ieder geval dik tevreden over het examen. Natuurlijk was er voor iedereen hier en daar nog een persoonlijke tip of aanwijzing. Gelukkig hoefden ze niet lang te discussiëren of iedereen wel geslaagd was.

Herexamens

examen hapkidoLeerlingen die deze keer verhinderd waren om deel te nemen om aan het examen deel te nemen, krijgen op 11 januari een tweede kans. Op 17 en 18 januari zijn de jeugdleden van onze vereniging aan de beurt. Zij mogen dan examen afleggen.