Skip to main content

Goede prestaties tijdens NHF Games

Met twee busjes en drie auto’s togen een twintigtal leden en supporters op zaterdagmorgen 8 februari naar Alphen aan de Rijn om daar mee te doen aan de jaarlijkse NHF Games. De NHF Games zijn bedoeld voor leden van de Nederlandse HKD Federatie van 11 jaar en ouder.

hapkido medailleDe leraren hadden van te voren een selectie gemaakt omdat het ondoenlijk leek om met alle leden van 11 jaar en ouder naar Alphen af te reizen. Ook de andere scholen waren met hun sterkste teams naar Alphen gekomen en dus werd NHF Games 2014 een evenement dat als spannend de geschiedenisboekjes in zal gaan.

Onderdelen NHF Games

Tijdens de NHF Games kan er gekozen worden uit een vijftal onderdelen. Valbreken ver en hoog en technisch trappen zijn onderdelen waar je individueel aan meedoet. HKD zelfverdediging en Sangmukwan loopvormen zijn onderdelen waar je per tweetal strijdt om een medaille.
Leden van onze vereniging mochten kiezen uit twee onderdelen. Onze vereniging werd op elk onderdeel door één of meer personen vertegenwoordigd.

Medailles

nhf games 2014Dat de mensen steeds meer ervaring hebben in het meedoen aan de games, bleek door de hoge kwaliteit van technieken die getoond werd. Gelukkig hadden ook de Chongmukwan leden zich goed voorbereid en dus konden we met een flink aantal medailles huiswaarts keren.

Prijzen waren er voor: Jelle Nentjes, Simon Schenk, Levi van Urk, Kobus Bosma, Seline de Haan, Jenny Schenk, Amy Mars, Elly Brands, Gert Jan van der Gugten, Gerrit Oost, Lukas Romkes, Levi Ras en David Kwakernaak. Iedereen die heeft meegedaan aan de NHF Games willen we hartelijk bedanken voor hun sportieve inzet!

De dag werd afgesloten op de carpoolplaats aan de A6 bij Lelystad. Het zal toeval zijn geweest dat daar een McDonalds en KFC restaurant te vinden zijn.

Meer informatie over de NHF Games kun je lezen op de site van de Nederlandse HKD Federatie.

hapkido trap