Skip to main content

Geslaagd voor hapkido-examen

De spanning was van de gezichten af te lezen toen om twee uur ’s middags het halfjaarlijkse hapkido examen begon. Voor vier leden was het de eerste keer dat ze examen mochten afleggen, en ze wisten dan ook nog niet goed wat hun boven het hoofd hing.

Tabata

Tijdens onze hapkido-examens wordt niet alleen de technische kennis van de leerlingen getest, ook de fysieke en mentale conditie en weerbaarheid wordt aan een grondige test onderworpen. Deze keer werd het examen begonnen met een slopende conditietest. Drie tabata burpee met een minuut rust tussen elke tabata. Tabata is de naam van een interval training waarbij je acht sets lang steeds twintig seconden actief bent met een rust van tien seconden. Klinkt misschien niet zo intensief, maar de mensen die niet geloven dat het zwaar is, nodigen we graag uit om eens mee te komen doen.

Techniek

Na de fysieke test was het tijd om de technische vaardigheden te testen. De examenkandidaten werden daarom opgedeeld in twee groepen; de beginners die examen deden voor de gele, oranje of groene band en de gevorderden die examen deed voor de blauwe, paarse of rode band.
Alle onderdelen kwamen aan bod; basistechnieken, valbreken, slag- en stoottechnieken, zelfverdediging en natuurlijk de hankido cirkeltechnieken.

Uitslag

hapkido examen urk Na ruim twee uur trokken de examinatoren en leraren (Gosse, Jelle en Klaas) zich even terug om te overleggen. Gelukkig was er geen enkele reden om mensen te laten zakken. Natuurlijk waren er nog wel hier en daar tips voor de examenkandidaten en zeker ook veel complimenten.
Complimenten ook voor de vele ouders, familieleden en vrienden die naar het examen waren toegekomen.

De volgende personen zijn geslaagd: (gele band) Grethe, Lea, Amber, Talitha (oranje band) Christiaan, Ellis (groene band) Christian (paarse band) Gert-Jan, Mike, Evan, Teunis, Jenny (rode band) Kobus en Hendrik.

Volgende week zijn onze jeugdleden aan de beurt. De examens worden op vrijdagavond en zaterdagmorgen afgenomen.