Skip to main content

Opening seizoen 2104/15

Het zal waarschijnlijk de laatste keer zijn dat we na een zomervakantie in de reguliere sporthallen begonnen zijn. Volgend jaar open we onze intrek te kunnen nemen in het het onderkomen van Stichting Ons Sporthuis. De komende maanden zal er echter nog volop getraind worden in Keep Fit en sporthal ‘de Waaiershoek’.

Nadat op vrijdagavond en zaterdagmorgen onze jeugdleden weer begonnen waren met trainen, konden de oudere leden op zaterdagmiddag nog eenmaal samen trainen. Voor de gelegenheid hadden we dokter Gosse de Jong bereid gevonden om uitleg te geven over drukpunten.

Drukpunten

Gosse legde eerst iets uit over de oosterse geneeskunde. Daarna werd een link gelegd met de westerse geneeskunde en werd duidelijk waarom het slaan of drukken op sommige plekken op het lichaam extra risico’s met zich meebrengt. De uitleg van Gosse was helder en duidelijk en we hebben er dan ook veel van geleerd.
Na de theorie konden we het effect van sommige drukpunten aan den lijve ondervinden met een aantal praktische technieken. De les werd afgesloten met de gelegenheid om vragen te stellen.

Video

We hebben de gehele uitleg op video vastgelegd zodat je hem op je gemak nog eens terug kunt bekijken. Het filmpje duurt ongeveer 48 minuten.

Foto’s

Hieronder vind je een aantal foto’s van deze seminar.

drukpunten
drukpunten
drukpunten
drukpunten
drukpunten
drukpunten
drukpunten
drukpunten
drukpunten
drukpunten
drukpunten
drukpunten
drukpunten
drukpunten
drukpunten