Skip to main content

Hapkido Wereldreis

Vanaf vrijdag 26 september zal Klaas Barends een reis om de wereld gaan maken. Tijdens deze reis zal hij diverse hapkido-scholen bezoeken en daar les krijgen of geven.

De scholen die Klaas bezoekt zijn allemaal aangesloten bij de World Hanki Martial Arts Federation. Klaas zal dan ook vooral lesgeven in hankido en hankumdo.

Amerika

vrijheidsbeeldDe eerste stop is New York. Daar zal Klaas te gast zijn met het Sangmukwan Mission Center van Michael Lee. Michael is dominee van een Koreaanse gemeenschap en biedt ook hapkidolessen aan. Na New York staat de stad Burlington op het programma. Burlington, in de staat Vermont, is de woonplaats van Ron Wood. Ron werkt in de gevangenis en geeft ook hapkidoles. Klaas zal zowel Ron en zijn collega’s lesgeven als de leerlingen van Ron.
Op maandag zes oktober vliegt Klaas naar de staat Texas waar hij een week te gast zal zijn bij Tom Foucha. Klaas was in de afgelopen jaren reeds drie keer eerder te gast bij Tom en kent hem en zijn leerlingen dan ook goed.

Azië

Een week later vliegt Klaas met Tom en dienst leerling Tim door naar Korea. Daar zal hij ruim twee weken bij master Ko Baek-yong verblijven. Master Ko heeft recent zijn school verhuisd van Seoel naar Incheon en in oktober zal deze officieel geopend worden. Behalve Tom, Tim en Klaas zullen ook Wim van der Linden en Roland van Boxtel naar Korea reizen.
De laatste week van deze zesweekse wereldreis zal Klaas in Maleisië en Thailand verblijven. Samen met Ko Se-hwan, de zoon van master Ko, zal in Bangkok een hankido introductieseminar worden gegeven.
Op zeven november hoopt Klaas weer in Nederland aan te komen.

Finland

Als je denkt dat daarmee het reizen afgelopen is, zit je er naast. Een week na terugkeer in Nederland zal Klaas samen met Levi Ras een weekend in Finland door brengen. Op uitnodiging van de Finse Hankido Organisatie zullen een aantal seminars worden verzorgd.

Lessen

De lessen van Klaas worden overgenomen door andere leraren. Jelle, Levi, Ruben en Lukas zullen de lessen van Klaas voor hun rekening nemen. De avonturen van Klaas kun je volgen op een speciale blog die hij zal bijhouden.