Skip to main content

Korea en Thailand

In het vorige artikel op deze site kon je lezen hoe instructeur Klaas Barends naar Amerika reisde om daar bij verschillende scholen les te geven. Daarna reisde Klaas verder naar Korea om daar zelf les te krijgen.

Zoals altijd verbleef Klaas bij de familie van meester Ko Baek-yong. Deze keer werd hij vergezeld door Wim en Roland uit Nederland en Tim en Tom uit Texas. Dagelijks kregen zij les van meester Ko en diens zoon, meester Ko Se-hwan. ’s Ochtends werd er buiten getraind in het park, de nadruk lag dan op de hankido visualisatie technieken, hwansangdobeop. Later in de morgen, ’s middags en ’s avonds werd er getraind in de nieuwe school van de familie Ko.
Deze nieuwe school doet tevens dienst als hoofdkwartier van de World Hanki Martial Arts Federation waar ook onze vereniging bij is aangesloten.

Opening
opening hankimuyeHet nieuwe hoofdkwartier werd officieel geopend en de buitenlandse gasten mochten tijdens de opening een kleine demonstratie geven. De nieuwe trainingsruimte is aanzienlijk groter dan de vorige en er kunnen dus veel meer mensen tegelijkertijd trainen. Ook de voorziening qua douche-, kleed- en eetruimte zijn uitgebreid. Er is een tweede aparte trainingsruimte voor privélessen en de keuken is nu veel ruimer.
De nieuwe school is gelegen in het centrum van de stad Incheon en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. In de buurt van de school zijn verder veel winkels en een bioscoop te vinden.

Examen
2014_korea_14Aan het einde van hun verblijf in Korea mochten Roland en Tim examen afleggen. Roland slaagde voor zijn tweede dan en Tim voor zijn eerste. Zij ontvingen uit de handen van meesters Ko Baek-yong en Yang Yong-seok hun nieuwe dan certificaten. Alle aangesloten scholen krijgen tevens hun bewijs van inschrijving toegestuurd. Klaas en Wim mochten deze persoonlijk in ontvangst nemen.

Uitstapje
bulguksaTijdens het laatste weekend van hun verblijf in Korea maakten Wim en Klaas een uitstapje naar de stad Gyeongju. Deze stad was vroeger de hoofdstad van de Silla-dynastie en dus ook jarenlang van geheel Korea. In de stad zijn dan ook veel plekken te vinden die historische en culturele waarde zijn. Om één van die plekken te bezichtigen, moesten beide heren echter wel eerst een wandeltocht van een uur in de bergen maken.

Samsung
Tijdens één van de laatste dagen van zijn verblijf in Korea, mocht Klaas samen met Se-hwan lesgeven bij Samsung. Op het kantoor in Gangnam gaven ze les aan werknemers van het bedrijf.

Thailand
Na zijn verblijf in Korea reisde Klaas door naar Thailand. Samen met Ko Se-hwan gaf hij daar een introductieles in Bangkok. Het hapkido en hankido staat in Thailand nog in de kinderschoenen en met deze eerste seminar is een begin gemaakt om onze martial art verder te promoten. Ko Se-hwan gaf les in hankido zelfverdediging en hankumdo. Klaas assisteerde hierbij en mocht de kinderen lesgeven in valbreken.
Het bezoek aan Thailand duurde maar twee dagen, waarna Seehwan terugkeerde naar Korea en Klaas in Kuala Lumpur bij mocht komen van deze lange lange reis.

Wil je alles tot in detail nalezen, bekijk dan de blog die Klaas bijhield tijdens zijn reis.

Foto’s

opening hankimuye
bulguksa