Skip to main content

Leuke bondstraining op Urk

Onze sporthal was op zaterdag 29 november helemaal gevuld met hapkido-ers. Zij waren naar Urk gekomen om mee te doen aan de 3e NHF bondstraining. Leraren van de Nederlandse HKD Federatie gaven les in verschillende onderwerpen.

Voordat de lessen begonnen, kregen de leraren van de NHF allemaal hun lidmaatschap certificaat van de World Hanki Martial Arts Federation. Onze vereniging is nu officieel lid van deze federatie.

De training werd begonnen met een speciale les over lesgeven aan de kinderen voor de leraren van onze federatie. Deze les werd gegeven door Paulus van Slooten en was bedoeld voor iedereen die wel eens lesgeeft. Terwijl de leraren hun kennis bijspijkerden gaf Jelle Post de overige deelnemers les in diverse traptechnieken.

seline jenny hankumdon bondstrainingTijdens de pauze kon iedereen genieten van gebakken vis. De vader van Klaas en Jacob Ras had deze speciaal voor ons gevangen en Jan Ras de vader van Levi en Ruben had ze voor ons gebakken. Soms moest even voor gedaan worden hoe je nou tongetjes met je handen eet, maar de 150 tongetjes verdwenen als sneeuw voor de zon. Hetzelfde gold voor de gimbap die door Elly Brands was klaargemaakt.

Na de pauze werd lesgegeven in hankido door NHF hoofdinstructeur Leon de Heus aan de gevorderde deelnemers. Klaas Barends gaf zwaardles aan de beginners. Na een uurtje werden de rollen omgedraaid. Na het afgroeten, de groepsfoto en het opruimen van de matten namen sommigen nog even de tijd om bij de in aanbouw zijnde locatie van Stichting Ons Sporthuis te gaan kijken. Over ongeveer twee maanden moet deze af zijn, en dan zullen wij daar onze intrek nemen.

Foto’s bondstraining

3e bondstraining urk
Meer foto’s van de bondstraining vind je op de site van de Nederlandse HKD Federatie.