Skip to main content

Elly naar Korea

Twee maanden in Korea verblijven om je daar helemaal te richten op je hapkido-training. Dat is wat Elly Brands gaat doen. Twee maanden zal ze te gast zijn op het hoofdkwartier van de World Hanki Martial Arts Federation in Zuid-Korea.

Op het hoofdkwartier zal zij dagelijks les krijgen van meester Ko Baek-yong. Het wordt dus geen vakantie om uit te rusten, maar een reis met een duidelijk doel; beter worden in hapkido, hankido en hankumdo. Ze zal tevens les krijgen in taichi.
Haar doel is uiteindelijk om later zelfstandig les te kunnen geven in al deze martial arts.

Vragen aan Elly

EllyWe stelden Elly wat vragen.

Wat verwacht je van deze reis?
Ik hoop me twee maanden puur te kunnen richten op mijn training. In de zomer van 2015 hoop ik het examen voor de zwarte band te mogen afleggen en dit leek me wel een hele goede voorbereiding.

Ben je bang dat je heimwee krijgt?
Gelukkig ben ik al vaker lang van huis geweest. Tijdens mij studie heb ik ruim een jaar in China stage gelopen. Ook ken ik de familie Ko al vrij goed.
In de school van meester Ko kan ik gebruik maken van internet. Tegenwoordig is het gemakkelijk om via facebook en whatsapp contact te houden.

Wat waren de reacties van anderen?
De raarste vraag die ik krijg, is of ik naar Noord of Zuid-Korea ga. Ook denken sommige mensen dat ik alleen maar zomerse kleding in mijn koffer heb zitten. Ik ga naar Zuid-Korea en daar kunnen de winters behoorlijk streng zijn.
De meeste mensen reageren gelukkig heel positief. Natuurlijk is afscheid nemen niet altijd leuk, maar het is slechts voor twee maanden. Ik ben terug voor je het weet.

Wat gaat absoluut mee in je koffer?
Een zakje drop mag niet ontbreken. Koreanen kennen geen drop en vinden het ook absoluut niet lekker. Hoewel ik ontzettend kan genieten van de Koreaanse keuken, vind ik een dropje op zijn tijd ook erg lekker.

Blog

In haar vrije uurtjes zal Elly een blog bijhouden over haar verblijf in Korea.