Skip to main content

HKD Examens Emmeloord

Op dinsdag 26 mei werden in Emmeloord hapkido-examens afgenomen. Meester Ko Baek-yong was aanwezig om de kandidaten te beoordelen. In Emmeloord wordt lesgegeven aan zowel jeugd als volwassenen door Levi Ras en Klaas Barends.

Jeugd

kickDe jeugdexamens verliepen vlot en duidelijk was te zien dat iedereen er de afgelopen weken flink voor had getraind om goed voorbereid op het examen te verschijnen. Vier leden konden uiteindelijk een halve band overslaan en meteen door naar de volgende geup (graad). Justin, Niels en Mark slaagden voor de gele band. Dynan, de jongste deelnemer, slaagde voor zijn geel/oranje band terwijl Mark en Lyron de oranje band in de wacht wisten te slepen. Liane kreeg de oranje/groen band omgeknoopt en Rea macht de groen/blauwe band in ontvangst nemen.

Volwassenen

Bij de volwassenen verliep het examen iets minder soepel. Hoewel de basistechnieken er bij iedereen er goed in zaten en er ook voldoende ‘spirit’ werd getoond, leek het toch alsof de zenuwen sommige deelnemers parten speelden. De zelfverdedigingstechnieken moeten nog extra geoefend worden. Alleen Philip mocht uiteindelijk zijn nieuwe band in ontvangst nemen. De overige leden mogen het op 30 juni opnieuw proberen.
Meester Ko gaf aan het einde iedereen nog wat tips mee.

Foto’s

kick
ilona

De hapkido-lessen in Emmeloord worden op dinsdagavond gegeven bij gezondheidscentrum Optima Forma aan de Drostlaan.