Skip to main content

Trainen in Korea 2016

In 2016 organiseren wij voor onze leden weer een reis naar Zuid-Korea. Drie weken lang kun je genieten van de Koreaanse cultuur en acht uur trainen per dag. Dagelijks zul je les krijgen van meester Ko Baek-yong in hankido en hankumdo op het hoofdkwartier van World Hankimuye Federation.

Naast het vele trainen is er natuurlijk ook ruimte om het land te verkennen. In de weekenden zullen diverse uitstapjes worden gemaakt. Zo zorgen we dat de reis niet alleen voor mensen die voor de eerste keer naar Korea gaan interessant is, maar zeker ook voor diegene die er al vaker zijn geweest.

Programma

Om ongeveer een idee te krijgen van de reis, vind je hieronder een concept reisplan.

Vertrek
naar koreaWe vliegen op vrijdag 29 juli vanaf Schiphol naar Incheon Airport. We doen dit bij voorkeur met een rechtstreekse vlucht van KLM of Korean Air. We komen op 30 juli aan en zullen het eerste weekend gebruiken om te acclimatiseren. Op zondag kan een bezoekje gebracht worden aan de kerk van meester Ko Baek-yong die op loopafstand van het hoofdkwartier staat.

Trainen
Van maandag tot vrijdag wordt er dagelijks getraind. ’s Morgens vroeg wordt er eerst in het park getraind. Na het ontbijt volgen diverse lessen. In de namiddag heb je de tijd om even bij te komen. ’s Avonds na het avondeten wordt opnieuw lesgegeven.

Weekeinde
namdaemunIn het weekend wordt alleen op zaterdagmorgen getraind. Daarna heb je tijd om op pad te gaan. In het eerste weekend staat een busreis op de planning naar de provincie Gyeongju. Hier vind je paleizen, tempels en graven uit de Silla dynastie. Tijdens het tweede weekend pakken we het vliegtuig naar het eiland Jeju-do. Dit subtropische eiland ligt ten zuiden van Korea. Het eiland is eigenlijk een vulkaan en deze zullen we dan ook gaan beklimmen. We slapen in de dojang van een bevriende hapkido meester.

Terug
Op zaterdag 20 augustus aanvaarden we de terugreis.

Kosten

De totale kosten voor deze reis zijn € 2100 per persoon. Dit is inclusief vliegtickets naar Korea, maar exclusief trips naar Gyeongju en Jeju. Het trainen, eten en overnachten op het hoofdkwartier is wel bij de prijs inbegrepen. Het is ook mogelijk om twee of vier weken naar Korea te gaan.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Klaas Barends.