Skip to main content

Examens

In de afgelopen weken hebben veel leerlingen examen af kunnen leggen. Vrijwel iedereen is geslaagd en kreeg dan ook een nieuwe band om geknoopt. We willen iedereen die geslaagd is van harte feliciteren.

Moet je het examen binnenkort nog eens overdoen, dan wensen we je natuurlijk veel succes!

Junior Zwarte band

zwarte band hapkidoNa de zomervakantie gaat er binnen het examenreglement voor de jeugd iets veranderen. De jeugd traint al volgens een aangepast systeem en daar komt nu een extra band bij. Deze band is de junior zwarte band! Een zwarte band voor leerlingen onder de 16 jaar. Je leert vrijwel precies hetzelfde als de volwassenen (her en der zijn wat gevaarlijke technieken aangepast), maar de opbouw van de stof is afgestemd op onze jeugdleden.
Je moet 16 jaar zijn om examen af te mogen leggen voor de zwarte band 1e dan. De minimum leeftijd voor de junior zwarte band is 13 jaar.

De paarse band met rode slip komt trouwens te vervallen. Leerlingen die in de afgelopen weken een paarse band met rode slip hebben gehaald, mogen in december examen voor de rode band afleggen.

Exameneisen

Met de introductie van deze nieuwe band werd het ook weer eens tijd om de exameneisen op een duidelijke manier op papier te zetten. Was er voor de volwassenen al het examenboekje, voor de jeugd hebben we alle in een overzichtelijk schema gezet. Je kunt de eisen downloaden van onze site.