Skip to main content

Examenweek bij Chongmukwan

In de afgelopen week kregen de leerlingen van Hapkido Vereniging Urk weer de kans om te laten zien of ze klaar waren om de volgende band te halen. Maandag 10, donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 juli waren de examens voor de jeugd- en pubergroepen. De leerlingen lieten alles zien wat ze het afgelopen half jaar van hun meesters geleerd hadden.

hapkido examenMet resultaat! Want bijna alle leerlingen konden na een uur trappen, stoten, valbreken en zelfverdediging de felbegeerde volgende band in ontvangst nemen. De leerlingen moeten tijdens een examen echter niet alleen technieken laten zien, maar ook hun conditie werd op de proef gesteld.
Terwijl de examinatoren overlegden, moesten de leerlingen namelijk de laatste test van het examen afleggen: de conditietest. Na deze zware minuten kwamen de examinatoren de zaal binnen met de nieuwe banden.

Het examen

examen hapkidoOok de jongste leden van Chongmukwan mochten examen afleggen, met het gevolg dat ze de wit-gele band kregen. Deze jonge leden van zo’n zes, zeven jaar zitten nog maar een tiental weken op Hapkido, maar door hun talent en doorzettingsvermogen konden ze laten zien wat je moet kennen voor deze band.
In de pubergroepen waren de examinatoren vooral zeer tevreden over de cirkeltechnieken. Van deze technieken zijn er twaalf, waarbij de tegenstander in een cirkelbeweging meegenomen wordt. Zo’n cirkeltechniek wordt vervolgens op verschillende manieren afgerond, bijvoorbeeld met een worp, slagtechniek of gewrichtsklem.

Karakter

De meesters waren ook heel tevreden over het karakter en de houding van de kinderen; echte doorbijters zijn het. Een aantal leerlingen liet zelfs meer zien dan ze hoefden te kennen voor hun volgende band. Vandaar dat deze leerlingen een band over konden slaan. De enkele leerling die niet geslaagd is, mag na een tijdje hard trainen in oktober herexamen doen, zodat ze volgend jaar weer met de anderen het examen kunnen afleggen.

Tevreden

examen chongmukwanHet lerarenteam van Chongmukwan kijkt terug op een mooie en fijne examenweek. Een examenweek waarin we bovendien voor het eerst onze nieuwe examentafel konden gebruiken. Zo krijgt het examen net dat tintje extra wat het verdient!