Skip to main content

Geslaagd zomerkamp

Het zomerkamp van 2017 zit er weer op. Een week lang konden leden van de Nederlandse HKD Federatie meetrainen op Urk onder leiding van meester Ko Sehwan uit Korea. Leden uit Amsterdam, Almere, Den Bosch, Groningen, Emmeloord, Veldhoven, IJsselstein en natuurlijk Urk maakten van de gelegenheid gebruik.

Training

zomerkamp logerenDe deelnemers van buiten Urk konden in onze dojang blijven logeren. ’s Ochtends werden drie lessen gedraaid en ’s middags ook nog eens drie. Er werden ook gastlessen gegeven, op dinsdagmiddag zorgde yoga-lerares Edith Boogaard uit IJsselstein voor de nodige ontspanning. De dag werd afgesloten met een pittige training, hier deden ook veel leden van onze vereniging aan mee die overdag niet aanwezig konden zijn. Alle deelnemers ontvingen aan het einde een certificaat van deelname.

Logeren

’s Avonds veranderde onze dojang in een grote slaapzaal. Hoewel sommige deelnemers wat problemen hadden met in slaap komen, of dit nou kwam door de training of omdat men elkaar ’s avonds nog zo veel te vertellen had, zal altijd wel een raadsel blijven. De dag werd ’s ochtends begonnen met een gezamenlijk ontbijt begonnen, waarna de training kon beginnen. De lunch werd verzorgd door moeders van de deelnemers, zij zorgden onder andere voor macaroni en bami. ’s Avonds was er bij het avondeten meestal wel wat lekkers, bijvoorbeeld hamburgers of pannenkoeken.

Hankumdo

zomerkamp 2018Op zaterdagochtend werd het zomerkamp afgesloten met een speciale zwaardtraining. Er was bamboe aangeschaft, welke door de deelnemers met een echt zwaard aan stukken gesneden mocht worden. Na de zwaardtraining kregen een aantal deelnemers de kans om examen af te leggen. ’s Middags vond de vijfde en laatste HKD Zomersessie plaats. Instructeur Roland van Boxtel uit Den Bosch haalde iedereen voor de laatste keer door de mangel. Het concept van de HKD Zomersessies is ons goed bevallen en zal dan ook zeker herhaald worden.

Zomerkamp 2018

Het HKD Zomerkamp van 2018 zal weer in Korea worden gehouden, begin dus vast maar met sparen.
Aankomende week wordt nog volgens het zomerrooster getraind, volgende week (vanaf maandag 4 september) beginnen de reguliere lessen weer.

Video