Skip to main content

Geslaagd! De zomer is begonnen

hapkido examens

In de afgelopen maanden legden leden van onze vereniging weer examen af. Tijdens de examenweek mochten alle leden die examen deden t/m blauwe band hun kunnen demonstreren. De meesters waren streng, maar rechtvaardig. De meeste kandidaten mogen na de vakantie met een nieuwe band om aan de les beginnen of krijgen een herkansing.

Rood/zwart

Op zaterdag 13 juli legden vier leden het examen af voor de rood/zwarte band. Voor hun is dit de band die als voorbereiding dient op het behalen van de (junior) zwarte band en je kunt je dus voorstellen dat die examen extra streng wordt beoordeeld. Lukas, Elena, Damon en Giovanni wisten de jury echter te imponeren met hun technieken en kunnen zich het komende jaar richten op hun junior zwarte band examen.

Zomerkamp

Van maandag 15 t/m zaterdag 20 juli was onze dojang voor ruim 30 personen uit binnen- en buitenland de plek die ze thuis mochten noemen. Dagelijks werd er acht uur getraind onder leiding van verschillende Koreaanse meesters. Meester Ko Se-hwan gaf ’s ochtends en ’s avonds les in hankido. ’s Middags kregen de deelnemers les van meester Nam Gi-seok en meester Oh Jeong-taek. Deze twee meesters geven les in Siljeon Gyeoksuldo, dit is een stijl gebaseerd op hapkido maar de nadruk ligt sterk op realisme. Meester Nam heeft jaren onderdeel uitgemaakt van een Koreaans arrestatie team en heeft ook lesgegeven aan arrestatieteams. Hij deelde zijn ervaringen graag met de groep. Zijn manier van lesgeven heeft ons zeker geïnspireerd en ideeën gegeven om onze eigen lessen te verbeteren. Als je daarnaast bedenkt dat beide meesters gelovige christenen zijn, dan zul je begrijpen dat er met de Urker leden snel een goede band ontstond. Het bezoekje aan Zingen in de Zomer op woensdagavond werd dan ook zeer op prijs gesteld.

Deelnemers Hankimuye Zomerkamp 2019

Zwarte band examens

Op zaterdagmiddag konden acht leden van onze vereniging examen afleggen voor hun eerste, tweede of zelfs vierde dangraad. Onze vereniging is nu maar liefst drie vrouwelijke zwarte banders rijker; Ida, Seline en Amber zijn geslaagd voor hun eerste dan examen. Simon en Willem hebben hun junior zwarte band ingeruild voor een eerste dan. Meesters Klaas en Ryan slaagden voor hun tweede dan en zij mogen zich voorbereiden op hun proeve van bekwaamheid. Meester Levi slaagde voor zijn vierde dan. Hij is hiermee de vijfde instructeur die onze vereniging rijk is.

Naast de acht Urkers deden ook nog elf leden uit Almere, Amsterdam en IJsselstein examen. We willen iedereen van harte feliciteren met het behaalde resultaat.