Skip to main content

Succesvol Zomerkamp

In de laatste week van de zomervakantie organiseerde onze vereniging een zomerkamp. Onze jongere leden konden ’s ochtends in Ons Sporthuis terecht voor een training, de oudere leden waren ’s avonds aan de beurt. Op vrijdag werd het zomerkamp afgesloten met een filmmiddag.

chongmukwan hapkido
Deelnemers zomerkamp

De jongeren kregen ’s ochtend veel les in hankumdo (zwaardvechten) en werden ook fysiek uitgedaagd. Bij de volwassenen lag de nadruk precies andersom, fysiek flink uitdagend met daarbij aandacht voor hankumdo. Op donderdagochtend kregen we bezoek van een Koreaanse verslaggever. Hij schreef namens de Koreaanse nieuwszender EBS een stukje over Chongmukwan. Joëlle en Lucian werden namens de leerlingen geinterviewd en meester Klaas mocht toelichting geven op de manier waarop onze vereniging lesgeeft.

Het interview kan worden nagelezen op daum.net

Op vrijdagmiddag was het tijd voor ontspanning. Met een leuke film op de beamer en pizza na afloop werd het zomerkamp succesvol afgesloten.

Op zaterdagmiddag kregen de volwassenen nog online les van meester Ko Sehwan uit Korea. Het was aanvankelijk de bedoeling geweest om meester Ko naar Nederland te halen, maar corona stak daar een stokje voor. Via een live verbinding konden de volwassenen toch nog nieuwe stof tot zich nemen.

Het zomerkamp werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door een subsidie die we vanuit de provincie mochten ontvangen. Zonder deze subsidie had het zomerkamp nooit plaats kunnen vinden in deze setting.