Skip to main content

Fijne feestdagen

Het bestuur en de leraren van Hapkido Vereniging Urk wensen iedereen een paar fijne feestdagen toe een gelukkig en natuurlijk sportief 2014. Of zoals we op Urk altijd zeggen: veel heil en zegen in het nieuwe jaar.

fijne feestdagen en een sportief 2014

Terugblik

Zoals we dat aan het einde van het jaar vaak gewoon zijn te doen, kijken we terug op het jaar dat achter ons ligt. 2013 werd een belangrijk jaar voor onze vereniging. Drie leden van onze vereniging hebben de stichting Ons Sporthuis opgericht. De vereniging zal van de diensten van deze stichting gebruik gaan maken. Concreet betekent dit dat de stichting een pand zal gaan bouwen waar de vereniging gebruiker van zal worden. De plannen voor het gebouw zijn ondertussen zo goed als af. We hopen dan ook in de tweede helft van 2014 hier onze lessen te mogen draaien.

NHF Fightmaster en Games
Op 13 april werden op Urk twee grote HKD evenementen georganiseerd; NHF Fightmaster en NHF Games 2013. Een dag lang bruiste het sporthal ‘de Vlechttuinen’. Diverse leden van onze vereniging vielen in de prijzen en we kijken dan ook uit naar NHF Fightmaster en de NHF Games in 2014.

Zwarte band in Korea
zwarte band in korea 2013In de zomer van 2013 vertrokken een zestal leden naar Zuid-Korea. Johan, Ruben, Lukas en Calvin legden bij meester Ko Baek-yong het examen af voor de zwarte band, eerste dan. Levi slaagde er voor zijn tweede dan. Ook werd meegedaan aan de IHF Games, een internationaal evenement met hapkido-ers van over de hele wereld. Er werden diverse prijzen gewonnen.

Internationaal
Voor hoofdinstructeur Klaas Barends werd 2013 een druk jaar. Hij reisde tweemaal naar Finland, twee keer naar Korea, drie keer naar Turkije en eenmaal naar de Verenigde Staten. We wonen dan misschien op een klein dorpje, maar dat weerhoudt ons er niet van om internationaal aan de weg te timmeren. De eerste tickets in 2014 zijn ondertussen alweer geboekt.

Examens en assistentie in 2013
Amy gooit LeviNatuurlijk werden er ook in 2013 weer diverse examens afgenomen. Onze volwassen leden eindigden het jaar met een zwaar examen. Verder zijn we ook blij dat we er weer een nieuwe assistent-instructeur bij hebben in de persoon van Jan Jacob Ras.

2014

2014 belooft net zo enerverend te worden als 2013. Natuurlijk hopen we dan gebruik te kunnen maken van de nieuw te bouwen dojang, maar er staat nog meer op het programma. Op 17 en 18 januari mogen de jeugdleden weer examen afleggen. In april zal meester Ko Baek-yong naar Urk komen. Diverse leden van onze vereniging hopen dan examen voor de zwarte band af te kunnen leggen.

Je kunt jouw kerst- en nieuwjaarsgroet kwijt in de reacties.