Skip to main content

Geslaagd voor zwarte band examen

Onze vereniging heeft er weer nieuwe zwarte bandhouders bij. Op vrijdag 25 april slaagden Andre, Bartijn, David, Jan, Jan Jacob en Roelof voor hun eerste dan. Jacob wist zijn tweede dan in de wacht te slepen, terwijl Ruben en Levi slaagden voor hun eerste dan hankumdo.

zwarte band examen 25 aprilDe examinatoren waren niemand anders dan de meesters Ko Baek-yong en Yang Yong-seok, beide negende dan. Ze werden bijgestaan door Leon de Heus (7de dan), Ko Se-hwan (5e dan) en Mick Kohnen (5e dan).
Het examen was het eerste examen dat door de recent opgerichte World Hanki Martial Arts Federation werd afgenomen.

Het examen

Het examen werd afgenomen door Klaas Barends. Hij vertelde de kandidaten wat ze moesten doen en stelde of vertaalde de theoretische vragen.
Het examen werd begonnen met het tonen van de basis oefeningen, gevolgd door valbreken en traptechnieken. Levi en Ruben moesten de hankumdo warming-up en diverse loopvormen demonstreren.
Het tweede deel van het examen bestond uit het tonen van de zelfverdedigingstechnieken gevolgd door ademhalingsoefeningen. De hankumdo-ers moesten de letters van het Koreaanse alfabet demonstreren.

Uitslag

Na het examen trokken de examinatoren zich terug om te beraadslagen. Dit duurde gelukkig niet al te lang, maar lang genoeg om iedereen toch wat nerveus te maken. De opluchting was dan ook groot toen Leon de Heus iedereen mocht vertellen dat ze geslaagd waren.

Iedereen kreeg een nieuwe zwarte band omgeknoopt. Voor Levi en Ruben was er de symbolische uitreiking van een hankumdo zwaard. Levi is nu één van de weinige leden van onze vereniging die een dan-graad heeft in zowel hapkido, hankido en hankumdo.

Behalve onze Urker examenkandidaten legde ook Kristof uit het Limburgse Vaals examen af. Hij slaagde voor zijn tweede dan. Elly legde examen af voor de eerste geup en ontving de rood/zwarte band. Zij mag zich nu gaan voorbereiden op het zwarte band examen.

Als er mensen zijn die tijdens het examen foto’s hebben genomen, dan ontvangen wij die graag. Binnenkort hopen we een filmpje te kunnen plaatsen.

jacob pasterkamp
zwarte band examen