Skip to main content

100 kilometer

Op vrijdagmorgen togen Nico, Elly en Calvin naar Bornem, België, om daar deel te nemen aan de Dodentocht; 100 km wandelen binnen 24 uur. De deelnemers werden vergezeld door Ruben, Jacob en Lucas die het drietal gedurende de tocht van eten, drinken en droge sokken zouden voorzien.

dodentocht 2015Na een gezellige rit en een goede maaltijd gingen de deelnemers vol goede moed om 21.00 uur precies van start. Iedereen hield de eerste 20 kilometer goed vol en kwam rond 1.00 uur bij de Campina fabriek aan. Hier werd voldoende eten en drinken ingeslagen voor de nacht, want de begeleiders waren van plan een paar uurtjes slaap te pakken. Dit werd iets korter dan gepland, want rond vijf uur in de morgen kregen ze een telefoontje dat de pijntjes bij Elly waren uitgegroeid tot flinke pijn en dat ze helaas moest opgeven rond het 40 kilometer punt. Jammer genoeg voor Elly net voor het gratis biertje in de Duvel fabriek, maar toch een mooie prestatie.

Samen verder

Alleen Calvin en Nico waren dus nog aan de wandel. Rond de 50 kilometer hadden zij een voedzame maaltijd met een Palmke in de Palm-fabriek en konden dus weer goed op gang. Ondanks dat het ’s nachts droog was geweest ging het ’s morgens regenen en dat bleef de rest van de dag zo. Omdat natte voeten haast garant staan aan blaren werd besloten om het aantal rustpunten met de begeleiders goed op te voeren. Bij iedere rust schone sokken, flink talkpoeder en meters tape. Ook het broodnodige eten en drinken weer aanvullen.

Finish

dodentocht 2015Rond de 80 kilometer kregen de lopers het duidelijk zwaar. Pijntjes die niet langer makkelijk genegeerd konden worden, blaren en de regen die maar aan bleef houden maakte dat het lopen op wilskracht werd. Ondanks dit alles konden Nico en Calvin een net tempo aan blijven houden en gingen ze dan ook om kwart voor acht ’s avonds over de finish, een keurige tijd.

Ook oud-hapkidoer Johannes van Slooten liep mee, hij haalde de finish lijn om kwart voor zes ’s avonds.

We zijn erg trots op de prestaties van onze leden!

Media

dodentocht 2015
calvin kraaijenhof
dodentocht 2015