Skip to main content

Laatste training

Afgelopen maandag, 10 augustus, vond de laatste training plaats met onze gast lesgevers, meester Ko Baek-yong en meester Yang Yong-seok. Diverse leden van onze vereniging waren naar deze training toe gekomen om persoonlijk afscheid te kunnen nemen.

Wie dacht dat het een rustig uurtje met wat ontspannen oefeningen zou worden, kwam bedrogen uit. De nadruk lag deze training op draaiende traptechnieken, de spinning heel kick en de low spinning heel kick. Trappen die we de afgelopen drie maanden veel geoefend hebben.

Examens

hapkido laatste trainingWe hebben de afgelopen maanden heel veel kunnen leren van onze meesters. Met het behalen van hun rode band zorgen Amy, Freek-Andries en Willem er voor dat we er weer drie assistent-instructeurs bij hebben. Vier leden van onze vereniging slaagden voor hun eerste dan, zwarte band. Kobus, Ryan, Teunis en Gert Jan legden hun examen af na de 120-uurs training. Door Gosse, Nico, Levi en Lukas werd zelfs het examen voor tweede dan afgelegd. David slaagde voor zijn eerste dan hankumdo. Klaas legde het examen af voor het praktijk deel van zijn zesde dan examen. Hij is nu druk bezig om zijn scriptie te schrijven. Wanneer hij ook daar een voldoende voor haalt, zal hij zijn diploma mogen ontvangen.

Instructeurs

jacob pasterkamp chongmukwan urkOnze lesgevers kregen allemaal persoonlijk les en zijn nu bevoegd om namens de World Hankimuye Federation les te geven. Meesters Evert, Jelle en Paulus zijn uitgenodigd om volgend jaar examen af te leggen voor hun vijfde dan.

Korea

Volgend jaar wordt opnieuw een trainingsreis naar Korea georganiseerd. Drie weken ben je te gast bij meester Ko Baek-yong op het hoofdkwartier van de World Hankimuye Federation. Je gaat er natuurlijk veel trainen, maar krijgt ook de kans om kennis te maken met Korea en de Koreaanse cultuur. De reis zal plaatsvinden in de zomervakantie van 2016. Via onze site zullen we jullie op de hoogte blijven houden.

Foto’s

Rest ons nog om met jullie de foto’s te delen die van de laatste training gemaakt zijn.

hapkido laatste training
chongmukwan