Skip to main content

Strand en Hankumdo Training

De zomervakantie is al begonnen, maar dat betekent natuurlijk niet dat er niet meer getraind wordt. Vandaag, zaterdag 23 juli, stonden er twee speciale trainingen op het programma. ’s Morgens werd de traditionele strandtraining voor onze jeugdleden gehouden, en ’s middags werd voor de volwassenen een hankumdo seminar georganiseerd. Beide trainingen waren meer dan de moeite waard.

Strandtraining

hapkido op het strandHet weer was niet echt heel erg mooi, maar zeker niet te slecht om de training op het strand af te lasten. Rond de klok van half elf begon de training met hardlopen langs de waterkant. Eénmaal een beetje gewend aan de temperatuur van het water, kon de training in het water verder gaan. Kniehef, squats en natuurlijk veel traptechnieken. Het water zorgt voor extra weerstand, waardoor de technieken net eventjes wat zwaarder worden.
Nadat iedereen lekker nat was, werd de training weer verplaatst naar het strand. Tijgeren, beenvegen en valbreken stond op het programma. Wanneer je kletsnat door het zand rolt, wordt je natuurlijk smerig. Geen nood, met een frisse duik in het water kon het zand weer uit de kleren worden gespoeld. Na een ruim een uur trainen, was het tijd voor een groepsfoto. Het was misschien niet de koudste strandtraining ooit, maar zeker ook niet de warmste.

Hankumdo

hankumdo jipdan’s Middags waren de volwassen leden aan de beurt. De ruim twee uur durende hankumdo-training werd live uitgezonden via facebook. Deelnemers uit IJsselstein, Groningen, Veldhoven en Vaals waren helemaal naar Urk gekomen om deel te nemen aan deze training. Zo werd het niet alleen een leuke training, maar ook een leuk weerzien van oude bekenden.
Na het doornemen van de basistechnieken, de Koreaanse letters en de loopvormen kon het gezelschap buiten hun technieken testen op opgerolde matjes. Deze matjes hadden eerst een nacht in het water liggen weken. Op deze manier krijgen ze ongeveer dezelfde dichtheid als die van een onderarm. Met een vlijmscherp zwaard mochten de deelnemers vervolgens hun techniek testen op de matjes. Het bleek waar weer eens dat zo’n echt zwaard toch net even anders voelt dat een houten oefenzwaard. De bedoeling is dat je het zwaard het werk laat doen. Teveel kracht in je slag, zorgt vaak voor een slechte technieken.
Na afloop van de training stond er in de kantine een Thais buffet klaar.

Nog één week trainen

De komende week kan er op maandag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagavond nog getraind worden. De trainingen beginnen om half acht. Iedereen mag aan deze trainingen meedoen.
De eerste training voor de volwassenen is op zaterdag 27 augustus. Onze jeugdleden worden in de eerste week na de zomervakantie weer verwacht op de reguliere trainingstijden.

Foto’s

hapkido op het strand
zomervakantie
hapkido strand zomer
hankumdo jipdan