Skip to main content

Trainen in Korea

Meesters Klaas, Jacob en Lukas verblijven momenteel op het hoofdkwartier van de World Hankimuye Federation in Zuid-Korea om daar te trainen met meester Ko Baek-yong. Dagelijks krijgen zij vier keer les van meester Ko en diens zoon, meester Ko Sehwan. Ze doen samen met leden uit Amsterdam en Groningen mee aan de HKD Summer Seminars. Deze twee weken durende training werd vorig jaar voor het eerst op Urk georganiseerd en nu dus in Korea.

Voor Jacob is het de eerste keer dat hij in Korea traint. Lukas zit nu voor de tweede keer in Korea en Klaas is de tel al kwijt geraakt. Eerder dit jaar bracht meester Ko al een bezoek aan Urk en gaf toen ook een week intensief les. Op deze manier weet onze vereniging de kwaliteit goed te waarborgen.

Programma

lukas en jacob in koreaDe dag begint in Korea om zeven uur ’s morgens met een training in de buitenlucht. Op het schoolplein van een nabij gelegen school worden de zogenaamde ‘hwansangdobeop’ geoefend. Na het ontbijt wordt er van tien tot twaalf getraind in hankido zelfverdediging. ’s Middags van vier tot zes volgt de derde training en de dag wordt afgesloten met een training van acht tot tien uur ’s avonds. Er wordt niet alleen getraind in de dojang van meester Ko Baek-yong, de deelnemers aan de seminars slapen ook in de dojang en de vrouw van meester Ko zorgt dagelijks voor Koreaanse maaltijden.

Delen

Na de vakantie zullen onze Korea-gangers natuurlijk graag de nieuw verworven vaardigheden delen met de overige reden van onze vereniging.

De seminar duurt twee weken, maar Lukas en Jacob blijven een week extra en Klaas zelfs twee weken. Op de site van Chongmukwan Amsterdam wordt dagelijks een blog geplaatst.