Skip to main content

Zwarte band examen

Zes leden van onze vereniging hebben op zaterdag 25 november examen afgelegd voor de zwarte band.

Junior

hapkido hankido examen urkFreek Andries, Simon en Willem slaagden voor hun ‘junior black belt’. Deze zwarte band is voor leden die de minimum leeftijd van 16 jaar nog niet hebben bereikt. De drie heren hebben de afgelopen maand hard getraind en kwamen dan ook goed voorbereid naar het examen. De goede voorbereiding wierp zijn vruchten af, alle drie glansrijk geslaagd. We verwachten dan ook dat het examen voor de eerste dan voor deze drie sporters geen probleem zijn als ze zo door blijven trainen.

Eerste dan

Jacob en Hendrik legden examen af voor de eerste dan. Ook zij hebben de afgelopen maanden extra veel getraind om de puntjes op de i te zetten. Ze wisten hun zenuwen tijdens het examen goed onder controle te houden en lieten beide dan ook een uitstekend examen zien.

Tweede dan

Geen zwarte band voor Gert Jan, die heeft hij al, maar wel het examen voor zijn tweede dan. Gert Jan slaagde eerder dit jaar voor zijn proeve van bekwaamheid, waardoor hij zelfstandig les mag geven binnen de vereniging. Hij is dus niet alleen technisch goed bezig, ook didactisch weet Gert Jan zijn mannetje te staan. Hij liet dan ook een prima examen zien en toonde dat hij over een stel stalen zenuwen beschikt.

Zwarte band examen - 25 november 2017

We willen iedereen graag nogmaals van harte feliciteren met het behaalde resultaat. Het aantal leden dat de zwarte band haalt op Urk stijgt al jaren gestaag. Met de introductie van de junior black belt wordt het nu ook voor jongere leden mogelijk om de zwarte band te halen. Ons team van leraren en het bestuur werken er hard aan om de vereniging te laten groeien. Niet alleen in het aantal leden dat we hebben, maar zeker ook in de kwaliteit die we als vereniging te bieden hebben. De groei van het aantal zwart band-houders in onze vereniging toont aan dat we ook daar op de juiste weg zitten.

In week 50, van 11 t/m 18 december, worden de overige leden van onze vereniging in staan gesteld om examen af te leggen voor een gekleurde band. Alle leden tot blauwe band kunnen automatisch examen afleggen. Voor de hogere banden krijgen leden een persoonlijke uitnodiging van hun leraar.