Skip to main content

Hapkido studiedag

Chongmukwan organiseert in samenwerking met leraren van Hapkiyusul en Jin Mu Kwan Hapkido op zaterdag 24 augustus de eerste Hapkido Studiedag. Deze studiedag is voor Hapkido dangraadhouders die zich graag verder willen verdiepen in Hapkido en kennis willen maken met andere stijlen.

In drie sessies van elk anderhalf uur zullen Ian Badland (Hapkiyusul), Klaas Barends (Hankido) en Jeroen Maliepaard (Jin Mu Kwan Hapkido) uitleg geven over hun stijl en aan de hand van diverse technieken uitleg geven over de basis principes van Hapkido. 

Het doel van de dag is om samen de basisprincipes van Hapkido te bestuderen. We zoeken de overeenkomsten in de verschillende stijlen en zijn meer geïnteresseerd in de raakvlakken dan de verschillen. Hapkido is heel veel voor heel veel verschillende mensen. Samen op de mat werken aan wat ons verbind, met respect voor de verschillen.

De dag begint om 11:00 uur en duurt tot 17:00 uur.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk voor iedereen met een dangraag in hapkido ongeacht welke stijl hij/zij beoefend of bij welke organisatie je bent aangesloten. Deelname kost 5 euro per persoon. Er is ruimte voor maximaal 30 deelnemers.

Geef je op door een mail te sturen naar info@chongmukwan.nl

Hapkiyusul

Ian Badland is een leerling van meester Kim Yun-sang en geeft in Nederland en België les aan een groep enthousiaste leerlingen. Kim Yun-sang is een directe leerling van Hapkido grondlegger Choi Yong-sul. Na het overlijden van Choi heeft Kim op aandringen van Choi’s familie de rol van dojunim op zich genomen.

Hankido

Klaas Barends is een leerling van meester Ko Baek-yong en staat aan het hoofd van de Chongmukwan dojangs in Nederland. Ko Baek-yong was de belangrijkste leerling van Myung Jae-nam, de grondlegger van Hankido. Na het overlijden van Myung Jae-nam richtte Ko Baek-yong het Sangmukwan International HKD Training Center op, nu bekend als de World Hankimuye Federation. 

Jin Mu Kwan Hapkido

Jeroen Maliepaard is een leerling van Lim Chae-kwan. Meester Lim trainde onder Choi Yong-sul en behaalde bij hem zijn vierde dan. Later richtte meester Lim samen met senior leerlingen van Choi Jin Mu Kwan op. Zijn doel is om het traditionele Hapkido van Choi Yong-sul te onderwijzen.