Skip to main content

Reis naar Korea

Drie leden van onze vereniging zijn vorige week naar Korea gereisd om deel te nemen aan de Hankimuye Master Course. Klaas, Jacob en Ida trainden mee op het hoofdkwartier van de World Hankimuye Federation.

Training

Gyeoksuldo

Naast de drie CMK-ers waren ook Wim uit Veldhoven en Mick uit Vaals van de partij. Dagelijks werd er onder leiding van meester Ko Sehwan getraind in hankido en hankumdo. Ook het schoonmaken van de mat is in Korea een belangrijk onderdeel van de training. De nadruk tijdens de trainingen lag met name op hoe je kracht uit je core kunt gebruiken om je technieken krachtiger en stabieler te maken. Op woensdag werd tevens een bezoek gebracht aan de dojang van meester Nam Gi-seok waar ze les kregen in verdediging tegen mes. Deze vriendelijke meester bracht eerder dit jaar een bezoek aan ons tijdens het HKD zomerkamp. Meester Oh Jung-taek was ook aanwezig. 

Ko Baek-yong

De master course werd op zaterdag 5 oktober afgesloten met een herdenkingsceremonie voor de twee jaar geleden overleden oprichter van de federatie: meester Ko Baek-yong.

Master Ko Baek-yong

Groei

Tussen de trainingen door werd er veel gesproken over de toekomst van de World Hankimuye Federation. Chongmukwan is de grootste school die aangesloten is bij de federatie en Klaas Barends is één van de drie internationale instructeurs. De federatie zal zich de komende jaren richten op internationale groei en denkt dat leden van onze vereniging hierin een belangrijke rol kunnen spelen.