Skip to main content

Eerste dan voor Jerina en Elena

Urk is weer twee vrouwelijke dan-houdsters rijker. Op zaterdag 5 maart slaagden Jerina en Elena voor de zwarte band, eerste dan. Samen met hen deden nog leden examen voor hun volgende band.

Gefeliciteerd!

Tijdens een ruim drie uur durend examen werden de kandidaten flink aan de tand gevoeld door de examinatoren Leon de Heus en Klaas Barends. Voor de kandidaten die voor rode band examen deden, stond bijvoorbeeld de beruchte 100-rollen-test op het programma. Het examen werd afgesloten met sparring.

Junior zwart

Lukas en Giovanni legden met goed gevolg het examen af voor de junior zwarte band. Zij kunnen zich nu voorbereiden op het examen voor de eerste dan. Als ze stevig doortrainen, kunnen ze volgend jaar aan de bak.

Rood en Rood/zwart

Vier mannen mochten het examen voor hun rode band afleggen. Jorn, Lucian, Fokke Jan en Henk werd het niet gemakkelijk gemaakt. Iedereen die examen aflegt voor de rode band, moet namelijk als onderdeel van het examen 100 keer achter elkaar rollen.

Ook de mensen die voor een hogere band gingen, mochten al hun basis vaardigheden nog eens uitgebreid laten zien. Klaas Jan, Albert en Jurian lieten dan ook een mooi examen zien voor hun rood/zwarte band. Zij mogen zich nu gaan voorbereiden op het examen voor junior zwart.

Gefeliciteerd

Via deze weg willen we iedereen nog eens feliciteren. Onze vereniging kan niet zonder jullie inzet. Verder is nog een bedankje op zijn plek voor Lukas, David en Willem die geholpen hebben het examen in goede banen te leiden.