Skip to main content

Les van meester Ko Sehwan

Vorige week hebben de meeste leerlingen ondanks de herfstvakantie de kans gegrepen om les te krijgen van meester Ko Sehwan. De vriendelijke Koreaanse meester gaf op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag les aan in totaal meer dan 200 leerlingen. Alle deelnemers kregen na afloop een certificaat van deelname uitgereikt.

Op woensdag-, donderdag en vrijdagmiddag waren de jeugdleden aan de beurt. De groepen waren ingedeeld op leeftijd zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau les kon geven. Meester Jacob Pasterkamp zorgde bij de jonge groepen voor de vertaling en werd door meester Ko meteen ingezet als crash-test-dummy. Bij de oudere groepen was vertaling niet nodig, het Engels van meester Ko was goed te volgen.

hankimuye urk chongmukwan

Seminar op zaterdag

Op zaterdag gingen de deuren open voor iedereen die belangstelling had. Vanuit heel Nederland kwamen belangstellenden naar Urk toe om daar ruim vijf uur les te krijgen in de basis principles van hankimuye. Meester Ko Sehwan had zijn seminar het thema ’the flow of balance’ gegeven en dat beviel de deelnemers goed. Naast het technische deel was er ook genoeg tijd om te ontladen met een aantal fysieke oefeningen. Een seminar op Urk is natuurlijk niet compleet zonder een vis, dus in de pauze was er voor iedereen een portie kibbling.

IJsselstein

Ondertussen is meester Ko Sehwan naar IJsselstein verhuisd, waar hij de komende week les zal geven. Ook zal hij vanuit IJsselstein andere scholen bezoeken. Aanstaande zaterdag, 29 oktober, wordt bij Sangmukwan IJsselstein een afsluitende seminar georganiseerd. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De kosten bedragen 10 euro per persoon.