Skip to main content

Aanpassing examenprogramma

In de afgelopen jaren heeft de World Hankimuye Federation waar we zijn bij aangesloten een aantal veranderingen doorgevoerd. Onze lesgevers volgen die ontwikkelingen op de voet en tijdens het recente bezoek van meester Ko Sehwan heeft iedereen er kennis mee mogen maken. Het was voor ons een reden om het examenprogramma aan te passen.

examen hapkido

Het zal je wellicht niet verbazen dat de meeste veranderingen worden doorgevoerd op het onderdeel slag- en stoottechnieken. Dit onderdeel, in het Koreaans gwonbeop genoemd, is gemoderniseerd. Er is nu veel aandacht voor het maken van combinaties, werken met targets en ook sparring. Voor je huidige band maakt het niks uit, de leraren zullen zorgen dat je snel wordt klaar gestoomd voor het huidige niveau. De nieuwe manier waarop we nu lesgeven in slag- en stoottechnieken is veel dynamischer en ons was reeds opgevallen dat veel leerlingen deze nieuwe manier weten te waarderen.

Nieuwe regels

Je kunt de nieuwe exameneisen hier vinden. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de eisen voor senior en junior leden. De World Hankimuye Federation publiceert binnenkort ook nieuwe regels voor de dan examens.