Skip to main content

Korea 2024

Doel

In de zomer van 2024 organiseren we weer een reis naar Korea voor onze leden. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te komen trainen. We bieden twee programma’s aan. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt. 

We bieden een programma aan van twee weken en een programma van drie weken. De programma’s lopen in de eerste twee weken gelijk aan elkaar, daarna blijven de mensen die voor drie weken hebben gekozen nog een week langer trainen.

Grofweg bestaat de weekindeling uit één week trainen op het hankimuye hoofdkwartier, één week sightseeing in Seoul en omgeving ontdekken en één week trainen in Seoul. 

Programma’s

trainen

Trainen

Er wordt dagelijks getraind onder leiding van  meester Ko Sehwan. De eerste week doen we dit op het hankimuye hoofdkwartier in de buurt van de stad Seosan. In de laatste week trainen we in Seoul, daar kunnen ook examens worden afgenomen.

eten

Eten

We zijn in Korea en dus ga je kennismaken met de Koreaanse keuken. Vrees niet, wij houden goed rekening met wat iedereen lust. We beginnen de dag sowieso met een Nederlands ontbijt. 

overnachten

Overnachten

Tegenover de school waar we trainen, staat een guesthouse. Daar brengen we tijdens de trainingsweken de nachten door. Je ligt op een kamer met bekenden. Tijdens de vakantieweek slapen we in een hotel in het centrum van Seoul. Ook nu deel je de kamer weer met een bekende. 

cultuur snuiven

Cultuur snuiven

Je krijgt voldoende tijd en ruimte om kennis te maken met de Koreaanse cultuur. We bezoeken sowieso één van de paleizen in de stad en enkele musea. Ook staan er bezoekjes naar markten op het programma en andere bezienswaardigheden.

activiteiten

Activiteiten

Midden in Seoul staat een fikse berg. Deze gaan we zeker eens beklimmen. Zorg dus dat je een paar stevige gympen meeneemt. We lopen behoorlijk wat af tijdens onze bezoekjes aan de stad. En natuurlijk is er ook tijd om souvenirs in te slaan.

vervoer

Vervoer

We vliegen naar Zuid-Korea. Dat is een lange vlucht. Bereid je daar mentaal vast op voor.

In Seoul en omgeving maken we zo veel mogelijk gebruik van het openbaar vervoer. De metro van Seoul brengt je overal waar je moet zijn. Iedereen krijgt een T-Money card, de Koreaanse variant van de OV-chipkaart. 

Hoe ziet een dag eruit?

7:00 – 8:30
Opstaan en trainen

We staan meestal vroeg op. Door de jetlag lijkt dit erger dan het is. We wandelen naar de gym en beginnen daar met een frisse ochtendtraining. 

8:45 – 10:00
Ontbijten en een kopje koffie

Na de eerste training is het tijd voor een ontbijtje. Je hebt even tijd om bij te komen en je voor te bereiden op de volgende les.

10:00 – 12:00
Ochtendtraining

Een fikse ochtendtraining. Deze training is vooral heel technische, je leert veel nieuwe technieken en de puntjes worden op de i gezet.

12:00 – 13:00
Lunch

Het is tijd voor een lekkere Koreaanse lunch. In de buurt van de gym bevinden zich genoeg restaurants. Maak je niet druk, wij weten wat jij wel en niet lust. Leer wel thuis alvast met stokjes eten.

13:00 – 18:00
Vrij in de middag

In de middag zijn we vrij om te doen wat we willen. Meestal trekken we de stad in om deze te ontdekken. Onze gids kent alle hoeken en gaten van Korea op zijn duimpje.

18:00 – 20:00
Avondeten

Het is tijd voor een stevige Koreaanse maaltijd. Heb jij al een bulgogi gegeten of bibimbap? Je gaat er gegarandeerd kennis mee maken.

20:00 – 21:30
Avondtraining

De avondtraining is een conditionele training. Je kunt tijdens deze training veel trap- en stootwerk verwachten. Ko Sehwan zorgt ervoor dat je zo moe bent dat je vanzelf in slaap valt.

21:30 – 0:00
Avond

Relaxen, babbelen, douchen, tandenpoetsen en naar bed. Maak het niet te laat, morgenochtend om 7:00 uur gaat de wekker weer.

Gyeongju

Gyeongju

Trainingsruimte

Hankimuye HQ

Trainingsruimte Gyeoksuldo

Master Nam Gi-seok gym

Markt in Seoul

Gwanjang market

Paleis in Seoel

Gyeongbukgong
Hankimuye HQ

Hoofdkwartier

Gyeongbukgong

  Het reisprogramma

  29 juli – 7 augustus

  We vertrekken op 29 juli en komen 30 juli aan. We rijden meteen naar de stad Seosan. In de buurt van deze stad ligt het hankimuye hoofdkwartier. Hier trainen we dagelijks onder leiding van meester Ko Sehwan. Op zaterdagmiddag en zondag hebben we vrij. We gaan de buurt verkennen. 

  Seoul Gyeongbukgong Palace by night
  7 – 13 augustus

  In deze week verkennen we Zuid-Korea. We zullen ons vooral in de buurt van Seoel bevinden. Daar bezoeken we paleizen, markten, kastelen, musea en doen we aan activiteiten als bergklimmen en natuurlijk gewoon veel genieten. 

  13-16 augustus

  We trainen nog een paar dagen in Seoel met meester Ko Sehwan en zijn leerlingen. Kandidaten wie er klaar voor zijn, mogen op donderdag examen afleggen. Meester Yang Yong-seok en Ko Sehwan zullen de examens afnemen. We sluiten de reis af met een gezamelijk diner.  Op vrijdagavond vliegen we terug naar Nederland, we komen op zaterdag weer aan op Schiphol.

  Veel gestelde vragen

  Kosten

  Wat kost zo’n reis naar Korea nou? Je kunt het natuurlijk zo duur maken als je zelf wil. Zuid-Korea is geen goedkoop Aziatisch land, maar het hoeft ook niet duur te zijn. De grootste kosten zijn natuurlijk de vliegticket, het verblijf en de training. 

  Ticketprijs

  De prijzen van de tickets liggen momenteel hoog. Door de oorlog in Oekraïne kan er niet over Rusland gevlogen worden. De vlucht van Amsterdam naar Seoul duurt dan ook 14 uur. Reken voor een rechtstreekse vlucht op ongeveer 1200 euro. 

  Soms zijn vluchten met een overstap goedkoper, maar het is ook minder comfortabel. We raden mensen die voor het eerst gaan en met Klaas meereizen om een rechtstreekse vlucht te boeken. Neem contact met Klaas op als dit is wat je wil.

  Ticketprijzen zijn relatief hoog. Als je een overstap niet erg vindt, dan kan de prijs meestal wel iets omlaag. Lufthansa is een betrouwbare maatschappij, je stapt dan over in Frankfurt of Munchen. 

  Gebruik bijvoorbeeld Google Flights om goedkope tickets te zoeken

  Vertrek en aankomst

  Uitgaande van het vluchtschema van KLM is het vertrek op 29 juli. Je landt op 11 of 17 augustus weer op Schiphol.

  Trainen en verblijf

  Tegenover de gym zit een guesthouse. Hier kun je voor ongeveer 30 euro per persoon per nacht slapen. Het is geen luxe, maar het is schoon. Je hebt een eigen bed, je kunt er douchen en het is betaalbaar.

  Voor de training wordt 500 euro per week in rekening gebracht. Train je dus één week mee, dan betaal je 500 euro voor de training. Train je twee weken dan betaal je 800 euro. Je krijgt dan 100 euro korting per week.

  Cultuur snuiven

  Veel bezienswaardigheden en musea in Seoul zijn gratis toegankelijk of op zijn minst heel betaalbaar. Je hebt wel een metrokaart nodig om van A naar B te komen. Reken op ongeveer 50 tot 100 euro per week om te reizen en plekken te bezichtigen.

  Eten en drinken

  Als je elke dag Koreaans eet dan kun je de kosten behoorlijk drukken. Ga je elke dag opzoek naar een Westers restaurant dan reizen de prijzen de pan uit. 

  Koreaans eten is mild scherp. Wij weten wat de gemiddelde Nederlander echt lekker vindt en wat men liever vermijdt. Je hoeft je over het eten echt niet druk te maken. Als je 50 euro per dag uittrekt voor eten en drinken dan houd je geld over.

  Belangrijk om te weten

  Je hebt om Zuid-Korea binnen te komen een geldig paspoort nodig. Het moet nog tenminste zes maanden geldig zijn. Met een ID-kaart kom je Korea niet binnen.

  Je moet voor Korea ook een inreisvisum aanvragen. Dit gebeurt elektronisch. Zodra je je hebt aangemeld, leggen we je uit hoe je dit moet doen.

  Onder de 16 jaar mag je nog niet zelfstandig reizen. Je ouders moeten een formulier invullen waarmee ze aangeven dat zij toestemming geven dat je meegaat.

  Je hoeft voor Zuid-Korea niet langs de GGD om vaccinaties op te halen.

  Iedereen die naar Korea gaat moet een geldige reisverzekering hebben. 

  Dieet en/of leefregels

  Volg je een specifiek dieet? Mag je sommige zaken absoluut niet eten? Zijn er zaken die je vanuit je geloofsovertuiging niet kan of wil doen?

  Geef het ruim op tijd door aan Klaas. Dan kan er rekening mee gehouden worden. 

  Ko Sehwan bezoekt op zondagochtend een kerkdienst, je bent van harte uitgenodigd om mee te gaan.

  Alleen voor leden?

  In principe organiseren we deze reis alleen voor onze leden. Train jij bij een NHF school en wil je ook graag mee, neem dan contact met ons op. Ook familieleden van CMK leden zijn van harte uitgenodigd, zij moeten zichzelf tijdens de trainingsweek wel zelf vermaken. 

  Dagen
  Uren
  Minuten
  Seconden
  Hapkido Korea kick
  Korea 2024

  Aanmelden

  Ga jij mee naar Korea? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar Klaas. Dit kan door op de onderstaande knop te klikken. Hij zal daarna contact met je opnemen.