Skip to main content

Les krijgen van meester Ko

Meester Ko verblijft nu ruim twee weken op Urk en dus zullen de meeste leden ondertussen wel kennis met hem hebben gemaakt. Afgelopen zaterdagmorgen gaf meester Ko Baek-yong les aan de jeugdleden. Meester Ko Baek-yong is nu 66 jaar en begon met hapkido toen hij zelf 14 jaar oud was, dat is dus ruim 50 jaar hapkido ervaring!

hankido festivalEr was veel aandacht voor valbreken en jullie kwamen er al snel achter dat meester Ko niet snel tevreden is. Opnieuw, opnieuw en opnieuw, net zo lang tot het goed genoeg was. Het valt niet mee om van zo’n Koreaanse meester les te krijgen, maar je leert er wel veel van. Natuurlijk gaat het niet alleen fout, fout, fout … iedereen deed juist heel goed zijn best en jullie krijgen dan ook een pluim van meester Ko voor jullie techniek en inzet!

’s Middags waren de volwassenen aan de beurt. Er werd eerst les gegeven aan de gekleurde banden. Ook zij kregen een flink portie valbreken voor hun kiezen. De zwarte banders mochten zich in het laatste uur bezig houden met hwansangdobeop (visualisatie technieken). Al met al werd het een fijne dag waarop we allemaal veel hebben kunnen leren. Meester Ko blijft nu nog een week op Urk en zal dan een weekje in IJsselstein logeren. Na die week komt hij terug naar Urk en zal tot 10 augustus blijven. Genoeg tijd dus om nog heel veel te leren. Grijp deze kans dan ook met beide handen aan.

Meer foto’s vind je op de site van Nederlandse HKD Federatie.