Skip to main content

Meester Ko komt op bezoek

Op de website van de Nederlandse HKD Federatie zijn een aantal datums bekend gemaakt rondom het bezoek van meester Ko Baek-yong. Omdat meester Ko Baek-yong op Urk zal logeren, zal er voor iedereen voldoende tijd en gelegenheid zijn om kennis te maken met deze grootmeester.

Lees het bericht op de website van de NHF.

Vrijdagavond

ko baek yongTijdens zijn verblijf zal er op de volgende vrijdagavonden speciaal door meester Ko Baek-yong les worden gegeven. Noteer deze data in je agenda, je wilt deze trainingen echt niet missen!
15, 22 en 29 mei, 5, 19 en 26 juni en 3, 10 en 17 juli. Leden van onze vereniging die aan tenminste vijf van deze trainingen deelnemen, zullen hiervoor een speciaal certificaat ontvangen. Deelnemers dienen tenminste 12 jaar oud te zijn. Het is handig wanneer je het Engels enigszins machtig bent.

Hankido Festival

Op zaterdag 30 mei zal een speciaal Hankido Festival worden georganiseerd. ’s Middags zal les worden gegeven door meester Ko Baek-yong en leraren van de Nederlandse HKD Federatie. ’s Ochtends wordt er voor onze jeugdleden iets speciaals georganiseerd.

Etiquette

Natuurlijk spreekt het voor zich dat je tegen meester Ko Baek-yong en zijn vrouw vriendelijk bent. Net zoals je tegen oudere mensen in Nederland, je ouders, leraren en medeleerlingen in de club vriendelijk bent. In de Koreaanse cultuur ligt de etiquette vaak net even anders. Mensen buigen bijvoorbeeld naar elkaar in plaats van elkaar de hand te schudden. Wanneer je iets geeft, dan doe je dat altijd met twee handen.
Meester Ko en zijn vrouw zijn al vaker in Nederland geweest en dus goed bekend met de Nederlandse gewoontes.