Skip to main content

Seminar voor Haïti

Aanstaande zaterdagmiddag organiseren wij een open seminar waarmee we geld op hopen te halen voor Haïti. De seminar begint om 14:30 uur, deelname kost 15 euro per persoon. De reguliere lessen komen ’s middags hierdoor te vervallen. Na afloop is er de gelegenheid om elkaar nieuwjaar te wensen onder het genot van een kopje Haïtiaanse koffie en een verse oliebol.

Haïti

haiti hankido lesgevenVorig jaar heeft Klaas voor de eerste keer een bezoek aan Haïti gebracht. Op het eiland runt een Koreaanse dominee een missiepost, Mission of Love and Hope. De missie runt een school en ondersteunt een viertal weeshuizen. Op de missiepost worden een aantal jonge leraren opgeleid tot hapkido instructeur zodat zij weer les kunnen geven aan de weeskinderen op het eiland. De hapkido-lessen worden zo ook gebruikt als lichamelijke opvoeding.

Meer informatie over het project vind je op deze website.

Doel

Klaas is uitgenodigd om in april weer naar Haïti te komen. Het plan is opgevat om dit samen met een aantal jonge leraren van onze vereniging te doen. We zijn nu bezig om geld in te zamelen zodat we de weeskinderen kunnen voorzien van sportkleding.
Deze kleding laten we in Haïti zelf in elkaar zetten. Amy Mars heeft hiervoor een patroon gemaakt.