Skip to main content

Alles op z’n kop? Schepje er bovenop!

Deze dagen staat ons leven op zijn kop. De corona-crisis zorgt ervoor dat we plotseling onze dag anders in moeten delen. Handelingen die eerst de gewoonste zaak van de wereld waren, zijn nu plotseling bijzonder of zelfs niet meer mogelijk. Even naar de supermarkt om een boodschap is plotseling een avontuur geworden.

veranderen
Silhouette of a fitness man stretching at sunset

Als je twijfelt, twijfel dan aan de grenzen van wat je kan

Als je naar het nieuws kijkt, wordt je daar niet echt vrolijk van. Toch geloven we bij Chongmukwan dat we de crisis kunnen gebruiken om iets positiefs te bereiken.

Hoe dan?

Vraag je je wellicht af. Nou, dat is eigenlijk heel eenvoudig. We hebben allemaal gewoontes. Goede gewoontes, maar ook slechte gewoontes. Nu ons leven echter op zijn kop staat, zijn sommige gewoontes in eens niet meer zo gewoon.

Je hoeft niet perfect te zijn om succes te hebben.

Het ideale moment dus om eens een slechte gewoonte tegen het licht te houden. Nu je leven toch al op zijn kop staat, kan er nog wel een schepje bovenop. Stop met dat koekje bij de koffie, laat die peuk liggen of doe thuis oefeningen om fit te blijven.

Doe er je voordeel mee

Uit onderzoek is gebleken dat juist die momenten in je leven waarop alles op zijn kop staat, ideaal zijn om oude (slechte) gewoontes af te leren en nieuwe (goede) gewoontes aan te leren. Grijp dus deze kans om een positieve draai te geven aan deze vervelende situatie.

Als alles verandert, verander dan mee

Op welke manier ga jij een positieve draai geven aan deze crisis?