Skip to main content

Dannen-regen op Urk

De spanning was om te snijden tijdens de examens die op zaterdag 18 oktober werden gehouden in Ons Sporthuis. Het examen voor zwarte band is dan natuurlijk ook een mijlpaal waar je jaren naar toe hebt gewerkt. Er werden echter niet alleen examens voor zwarte band eerste dan afgenomen, er waren ook leden die examen aflegden voor tweede, derde en zelfs vierde dan.

Het examen voor vierde dan is een extra mijlpaal, omdat dit examen het officiële instructeursexamen is. In dit artikel kun je dan ook lezen hoe Lukas Romkes en Jacob Pasterkamp voor dit examen geslaagd zijn.

Derde dan

blijdschap bij behalen zwarte band

Klaas Ras, Albert Bakker en Ryan Wong mochten aantreden voor hun derde dan examen. Deze drie meesters geven al jarenlang les bij onze vereniging en het was dan ook alleen een kwestie van tijd voor ze hun examen voor derde dan af mochten leggen. Bij dan-examens gaat het niet alleen om technisch kunnen, maar ook om tijd-in-graad. Tussen het eerste en de tweede dan zit tenminste een wachttijd van twee jaar en tussen tweede en derde dan een wachttijd van drie jaar. Vanwege corona was de wachttijd voor Klaas, Albert en Ryan wel iets langer dan de drie jaar. Dat ze dan ook een prima examen lieten zien, verbaasde niemand.

Nico en Mike die bij Chongmukwan in Emmeloord trainen, slaagden ook voor hun derde dan. Zij zijn geen onbekenden op Urk en genoten dan ook een deel van hun opleiding bij onze school.

Tweede dan

Simon en Willem trainen ook al sinds ze een jaar of zeven of acht zijn bij onze vereniging. Met een witte band beginnen en gewoon regelmatig trainen, is het recept voor succes. Zij slaagden dan ook allebei met vlag en wimpel voor hun tweede dan examen.

Ook hier weer drie Chongmukwan leden die elders trainen, en ook geslaagd zijn. Uit Amsterdam waren Amy, Maarten en Hamid naar Urk gekomen om examen af te leggen voor tweede dan.

Zwarte band, eerste dan

Het laatste jaar stond voor Albert, Jurian, Klaas Jan, Jorn, Fokke Jan en Lucian in het teken van de voorbereiding op dit examen. Het examen voor eerste dan is niet alleen technisch, maar ook fysiek een zwaar examen. Je moet laten zien dat je het waard bent. Zij werden deze middag dan ook flink door de mangel gehaald. Je verdient de band met zweet, heel veel zweet. Moe, maar voldaan kregen ze rond de klok van vijf uur dan eindelijk hun fel begeerde zwarte band omgeknoopt. We hopen ze over twee jaar weer op de mat te zien voor hun tweede dan examen.