Skip to main content

Gyeoksuldo voorjaarsseminar

We hebben goed nieuws voor iedereen. In de week voor pinksteren krijgen we bezoek van vijf Koreaanse meesters. Zij verblijven een paar dagen op Urk om les te geven in Koreaanse zelfverdediging en sparring. De stijl die zij beoefenen heet Gyeoksuldo (kjok-soel-do) en lijkt veel op hapkido, maar wordt op een andere manier getraind.

Gyeoksuldo CMK 2019

In 2019 mochten we al kennismaken met twee meesters: Nam Gi-seok en Oh Jung-taek. Zij gaven toen een week lang les tijdens het CMK zomerkamp. Helaas gooide corona toen roet in het eten om de heren nogmaals uit te nodigen. Nu komen ze samen met drie leerlingen naar Nederland.

Seminars

Op donderdagavond 16 mei kunnen leden van 13 t/m 16 jaar kennis maken met deze vriendelijke meesters. De les begint om 19:00 uur.

Op vrijdagavond 17 mei en zaterdag 18 mei kun je zes uur lang les krijgen in Gyeoksuldo. De seminars beginnen op vrijdagavond om zeven uur en nemen twee uur in beslag. Op zaterdag beginnen de seminars om tien uur en worden om drie uur ’s middags afgesloten. Tussendoor wordt een uurtje pauze gehouden. Deelnemers ontvangen een certificaat.

De seminars zijn geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar of in bezit van een rode band. Deelname kost 25 euro per persoon. Je kunt je opgeven via de hankimuye webshop.