Skip to main content

Taichi-lessen

Taichi is een oude Chinese vechtkunst traditie die vandaag de dag beoefend word als een sierlijke vorm van beweging. Het bestaat uit een aantal series van bewegingen die een langzame, gefocuste manier van uitvoer hebben. Dit alles met diepe ademhalingsoefeningen.

Tai Chi, een zachte manier om stress te verminderen

taichi urkTaichi, ook wel Taichi Chuan genoemd, is niet gebaseerd op competitie. Je werkt in je eigen tempo met zachte lichaamsbewegingen. Elke houding stroomt over in een nieuwe, zonder pauze, dat zorgt ervoor dat je lichaam in constante beweging is.
Taichi heeft verschillende stijlen. Elke stijl heeft zijn eigen subtiele nadruk op de Taichi principes. Sommigen richten zich op de gezondheid, terwijl anderen de martial arts technieken benadrukken.

Wie kan er Taichi beoefenen?

Taichi is laagdrempelig. Iedereen kan Taichi leren.
Het geeft minimale stress op de spieren en gewrichten, en dat maakt het veilig voor alle leeftijden. Taichi is perfect om op een zachte manier stress en angst te verminderen. Het helpt ook om flexibeler te worden, en om balans te vinden. Omdat Taichi laagdrempelig is, en weinig moeite kost, is het uitermate geschikt voor oudere mensen, die anders nooit sporten, of oefeningen doen. Je hoeft er geen dure apparatuur voor te hebben, en het kan zowel buiten als binnen, alleen of met een groep.

Proefles

elly brandsLijkt het je leuk om Taichi te leren. Maar je bent er nog niet helemaal zeker van, of het jouw ding is. Je kan natuurlijk altijd een kijkje nemen, of zelfs een les mee draaien. Je bent nooit te jong, of te oud om mee te doen.
Het geeft je rust door te bewegen. Je hebt geen speciale uitrusting nodig. Een makkelijk zittende outfit waarin je vrij kan bewegen is al genoeg.

Lestijden en contact

De lessen worden op maandagmiddag van gegeven van vijf tot zes uur en op woensdagavond van half acht tot half negen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Elly Brands (tel. 0625132333 of ellybrands@gmail.com